Waardegedreven zorg in de praktijk

10-01-2019
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Tijdens dit symposium van UMCG, Healthwise en de Aletta Jacobs School of Public Health deelden gerenommeerde sprekers uit de zorg hun ervaringen en visie omtrent het onderwerp Value-Based Health Care.

Internationaal heeft het concept Value-Based Health Care veel belangstelling gekregen en ook in Nederland is een beweging van klinisch leiders, managers, bestuurders en wetenschappers ontstaan die waardegedreven zorg in de praktijk vorm wil geven. De ambitie is groot: betere zorguitkomsten tegen lagere kosten. De manier waarop? Door goede regionale samenwerking die bijdraagt aan het leveren van de juiste zorg op de juiste plaats, door effectief gebruik van zorgdata ten behoeve van lerende organisaties en door meer samen met patiënten te beslissen over de opties in hun behandeling.

Sprekers van de middag:

 • Kees Ahaus
 • Geert van den Enden en Mariëlle Bartholomeus
 • Arnold van Halteren, Zorginstituut Nederland

Parallelsessies:

·  Stroom 1: Presentaties door de klinische leiders van de proeftuinen waardegedreven zorg.

 • Hartzorg (Michiel Rienstra).
 • Niertransplantatie (Stefan Berger). 
 • CVA-zorg (Gert-Jan Luickx). 
 • Longoncologie (Harry Groen). 

· Stroom 2: Data as an asset: Presentaties over de mogelijkheden die de Geras-cohortstudies bieden

 • Groningen Spine Cohort (Michiel Reneman). 
 • Seniorlines (Sophia de Rooij).
 • OncolifeS (Truuske de Bock).
 • NeoLifeS (Arie Bos, Elianne Vrijlandt). 
 • Cardiolines (Pim van der Harst).

· Stroom 3: Perspectief van de patiënt: Presentaties over de implementatie van PROMs in de spreekkamer en samen beslissen

 • Patient reported outcome measures (Wim Sipma). 
 • Multidisciplinaire besluitvorming bij oudere oncologische patiënten (Suzanne Festen en Pauline de Graeff)

  Lees het verslag en bekijk video's en presentaties  

Afbeeldingen

Kennis en achtergrond

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen