Waardegedreven zorg begint in de ‘spreekkamer’

21-03-2019
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Tijdens dit NFU-symposium verkenden zorgprofessionals met elkaar wat de betekenis van waardegedreven zorg is voor patiënten en zorgpraktijk.

De dag werd voorgezeten door Stef Verhoeven.

Plenaire presentaties

  • Inspirerend praktijkvoorbeeld: zorg voor patiënten met chronische darmziekten Marieke Pierik (MDL-arts MUMC+) samen met een patiënt 
  •  Waardegedreven zorg, dat begint inderdaad in de ‘spreekkamer’ Met o.a. Jan Hazelzet (Erasmus MC) & Jan Kremer (Radboudumc) 

Interactieve parallelsessie

  1. Het goede gesprek met de patiënt. Waardenbepaling in consultaties, hoe doe je dat samen? 
  2. Samen verantwoordelijk voor de uitkomsten van zorg. Wat maakt interprofessioneel samenwerken zo moeilijk?
  3. Leren als interprofessioneel team. Hoe werk je samen aan verbetering van de zorg? 
  4. Leren van uitkomsten en -ervaringen van patiënten. Hoe maak je daarin een volgende stap? 

Inspirerend praktijkvoorbeeld: zorg voor patiënten met chronische nierziekten Fenna van Breda (nefroloog Amsterdam UMC) & Erik Wijshake (patiënt) 
 

Lees alle informatie terug

Verslag

Afbeeldingen

Kennis en achtergrond

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen