Promotie: Quality assessment, assurance and improvement through clinical auditing

12-12-2019
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Werkgroepvoorzitter Opleiden en Onderwijs, Michael de Neree tot Babberich, promoveerde 19 november 2019 op onderzoek naar darmkanker.

Hij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam en het AMC - Academisch Medisch Centrum op 'Quality assessment, assurance and improvement through clinical auditing - the colorectal cancer case'. Hiermee sluit hij een mooie tijd af als arts-onderzoeker.

Het proefschrift gaat over (het meten van) de kwaliteit van zorg van (de voorstadia van) darmkanker en valt uiteen in drie onderdelen:

  1. Kwaliteit van diagnose en behandeling van benigne precursor laesies van darmkanker 
  2. Verwijzing van darmkanker voor chirurgie 
  3. Beoordeling, borging en verbetering van de kwaliteit van chirurgische darmkanker behandeling

Zijn passie voor de zorg heeft hij ook omgezet in activiteiten voor een stichting Value in Health. Deze stichting heeft als doel structureel kennis over te dragen aan (jonge) artsen om op deze manier het Nederlandse zorgstelsel vanuti de (nieuwe) kern te hervormen.  

Lees het proefschrift

 

Afbeeldingen

Kennis en achtergrond

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen