Terugkoppeling WG Dashboard 24 april

April 28, 2020
0 comments

Linnean is een open, landelijk netwerk van ongeveer 500 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren.  

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Nieuws

Dertien leden lieten zich informeren door het Erasmus MC en LROI over het visualiseren van data met een dashboard. Na het uitwisselen van ervaringen was de tijd op. De volgende keer gaan we aan de slag met het doel, de scope en naam van de werkgroep. Tim Twigt wordt de voorzitter van deze werkgroep.

Vanuit het Erasmus MC deelde Marit Jaspers haar bevindingen over drie verschillende dashboards:

  • een dashboard voor ziekte-specifieke teams en afdelingen (verbeterdashboard);
  • een dasboard voor zorgverleners ter ondersteuning tijdens polibezoeken en;
  • een dashboard voor patiënten om inzicht te bieden in hun ziekteverloop.

Wouter Lollinga van LROI gaf een impressie van het gebruik van één dashboard voor verschillende typen gebruikers: chirurgen, kwaliteitsmedewerkers, invoerders en leveranciers. 

Tijdens de chat werden diverse onderwerpen besproken, zoals  het gebruik van PROMs en dat dit niet leidt tot langere consulten; dat ED-5D geen veranderingen laat zien op patiëntniveau. Leden zijn benieuwd naar ervaringen van dashboard-visualisering (PowerBI versus alternatieven). 

De volgende keer richten we ons op het doel, de scope en de naam van de werkgroep. We zien elkaar weer op vrijdag 5 juni 10:00-11:30 uur via Zoom.  

Lees hier de complete notulen (alleen toegankelijk voor leden).

Aansluiten bij de werkgroep?
Stuur een mail naar mzuidgeest@zinl.nl.

Images

Twitter

0  Comments

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie settings