Een handboek voor pioniers: de implementatie van waardegedreven zorg in Europa

29-05-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

In het ‘handboek voor pioniers’ delen 240 deskundigen van meer dan dertig toonaangevende Europese medische centra hun ervaringen op het gebied van waardegedreven zorg. Willem Jan Bos, voorzitter van Linnean, is één van de 25 Nederlandse deskundigen die aan het woord komt.

Het handboek voor pioniers is samengesteld om de ontwikkeling van resultaten gebaseerd op kwaliteitsregisters te versnellen en daarmee de implementatie van waardegedreven zorg. In het boek staan tal van praktische lessen, inspirerende voorbeelden en een tool.

Tool en inspirerende voorbeelden
De hierboven genoemde tool is een handige matrix voor het spreken van een gedeelde taal over het beschrijven, visualiseren en implementeren van waardegedreven zorg (zie figuur 1). Hoe de matrix gebruikt dient te worden, wordt toegelicht. Daarnaast vinden we in het handboek tien initiatieven vanuit ziekenhuizen, private en publieke ziekenhuizen en chronische zorg. Vier voorbeelden zijn afkomstig uit Nederland: Santeon, Diabeter, Nederlandse Hart Registratie (NHR) en Menzis.

Het handboek is geschreven door een team van de Université Paris Descartes onder leiding van Prof. Gregory Katz.

Lees en laat u inspireren!

Afbeeldingen

Kennis en achtergrond

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen