Terugkoppeling Inspiratienetwerk 18 september 2020

24-09-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 700 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren.  

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Tijdens deze bijeenkomst kwamen acht leden bijeen om bij te praten, waarbij we ook een nieuw lid welkom heette.

We bespraken de volgende onderwerpen:

Bijeenkomsten

Werkbezoeken

We blikten terug op het werkbezoek van Catharina ziekenhuis. Deze werd beoordeeld door de kijkers met een 8.2. 170 mensen keken online mee. Het eerst volgende werkbezoek bij Isala staat gepland op 19 januari. 

Overige punten

  • Mijlpaal van 700 leden, we groeien hard
  • Linnean heeft sinds de zomer een bestuur. Lees hun verhalen hier.
  • Momenteel zijn 37 verhalen en 32 praktijikvoorbeelden vindbaar op linnean.nl. Ons streven is 100 verhalen voor het einde van 2020 op te halen. 
  • Waardegedreven Zorgexperts: twee vragen binnen gekomen. 

Notulen
Lees de hele notulen hier (in te zien voor leden Inspiratienetwerk)

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen