Maandrapportage Oktober: Praktijkvoorbeelden, inspiratieverhalen en meer

09-11-2020
0 reacties

Linnean is een open, landelijk netwerk van meer dan 900 gedreven patiënt(vertegenwoordigers), zorgverleners, zorgverzekeraars, onderzoekers en leveranciers. Samen maken wij ons hard voor waardegedreven zorg.

Waardegedreven zorg is zorg die zo georganiseerd en geleverd wordt dat zij beter aansluit bij de behoeften van de patiënt. Het is een concept dat gaat over het continu leren en verbeteren op basis van uitkomsten en kosten. Het raakt daarmee aan andere concepten zoals samen beslissen, leveren van juiste zorg op juiste plaats, registratie aan de bron, etc.

Wij willen de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland versnellen. Dat doen we door zorgprofessionals- en partijen met elkaar te verbinden. Op dit platform, in werkgroepen en op netwerkbijeenkomsten komen we bijeen om van elkaar te leren en samen de zorg te verbeteren. Opgenomen bijeenkomsten kunt u terugkijken 

Sluit u aan bij Linnean 

Wilt u ook bijdragen aan waardegedreven zorg in Nederland? Sluit u aan bij Linnean! Iedereen die betrokken is bij de zorgsector in Nederland is welkom in ons netwerk en kan kosteloos deelnemen aan alle activiteiten. Als lid ontvangt u het laatste nieuws in uw mailbox, kunt u vragen stellen, meepraten en deelnemen aan bijeenkomsten. 

Ook buiten bijeenkomsten om wil Linnean de kennisoverdracht tussen zorgprofessionals bevorderen. Dit doen we door inspiratieverhalen, praktijkvoorbeelden en ervaringen met elkaar te delen. 

Filter op:

     

    

Nieuws

Oktober bracht weer een hoop inspiratieverhalen en praktijkvoorbeelden op het gebied van waardegedreven zorg én bij Linnean.nl. Snel bijlezen? In het maandoverzicht vindt u een korte beschrijving en de links voor meer informatie.

In de maandrapportage leest u over de webcast van 28 oktober, praktijkvoorbeelden, inspiratieverhalen, terugkijktips en blikken we vooruit naar aankomende evenementen op het gebied van waardegedreven Zorg.

We hadden voor het eerst een webcast voor internationaal publiek over High Value Care and Corona: Uncertainty as the New Normal. Toegevoegde praktijkvoorbeelden gingen over AnnatommieMC en TAPA$. Daarnaast hebben een flink aantal inspirerende personen, onder wie Richard Bohmer, Marcel Persad, Marit Bosman, Frits van Merode, Hester Lingsma, Hileen Boosman, Nienke Huijbregts, Marian Verkerk, Hans Bart, ons hun ervaringen met en verhalen over waardegedreven zorg verteld. 

Benieuwd naar alle verhalen, voorbeelden en artikelen uit de periode oktober 2020? In de PDF vindt u een overzicht. Klik op de tekstballonnen om eenvoudig verder te kunnen lezen. 

Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen!

Open de kwartaalrapportage

Zie ook:

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen