Dit online dashboard is gekoppeld aan het EPD en een uitkomstenmeetsysteem. Het toont patiëntgegevens die door artsen en handtherapeuten in de hand- en polszorg in de spreekkamer worden gebruikt voor voorlichting en om samen te beslissen.Het gaat onder meer om compacte beschrijvingen van de patientbehoefte, medische risicofactoren en screening van factoren die bepalend zijn voor een goed behandelresultaat.
Xpert Clinic voor hand- en polszorg meet al sinds 2011 uitkomsten in de zorg om die zorg te verbeteren. Xpert Clinic heeft meer dan 30 klinieken verspreid over het land. De klinieken behandelen zo’n 35.000 patiënten per jaar. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf informatie verzameld over circa 100.000 zorgtrajecten. Het gaat hierbij onder meer om de intake, patiënteigenschappen, PREM’s en PROM’s en TherapyROMS’s. De gegevens worden verzameld in een web-based platform, genaamd PULSE. Het platform wisselt informatie uit met het EPD.
Hand Wrist Study Group
Xpert Clinic is mede oprichter van de Hand Wrist Study Group (HWSG, https://handwriststudygroup.org).
Dit is een samenwerking van verschillende academische instellingen op het gebied van hand- en polszorg dat wordt geleid vanuit het
Erasmus MC. Binnen de HWSG wordt onderzoek gedaan met Pulse-data en wordt gekeken welke factoren bepalend zijn voor een goed behandelresultaat. Via een dashboard gekoppeld aan het EPD hebben zorgverleners real-time inzicht in deze factoren.
Interface: overzichtelijk alle informatie op een rij
De interface bevat een overzichtelijke grafische weergave van allerlei informatie over de patiënt en zijn behandeling. Denk aan de verwachtingen van de patiënt, de handfunctie, pijn en welke activiteiten de patiënt weer wil kunnen doen na de behandeling. Deze gegevens worden gebruikt om een individuele predictie te genereren op een goed behandelresultaat voor een te kiezen behandeling.
Patiëntenportaal: zelf alle informatie terugvinden
Via een patiënten portaal kunnen patiënten zelf meer informatie terugvinden over hun consult, behandeling, (fysiotherapeutische) oefeningen, vragenlijsten en hun afspraken. Bij extreme afwijkingen in de rapportage van PROMS wordt er nagebeld en vervolgacties gepland (medicatie of oefeningen aanpassen, consult met arts of geruststellen).
Bekijk
Contactpersoon
- Harm Slijper, Medical performance officer, Lead scientist, Software architect - Equipe Zorgbedrijven