Bent u benieuwd naar hoe een VVT-organisatie waardegedreven ouderenzorg biedt aan haar cliënten? Dan nodigen wij u graag uit voor een online, gratis werkbezoek aan Archipel Zorggroep!
Hieronder vindt u meer informatie over het programma, sprekers, interviews, de doelgroep en aanmelden.
ga naar de webcast
Programma
Een belangrijk uitgangspunt van Archipel Zorggroep is dat waardig leven ook waardig sterven inhoudt. Dat betekent dat er niet alleen aandacht is voor het welzijn van cliënten, maar ook voor het bieden van een goede kwaliteit van leven tot het einde. Dit vraagt om een persoonlijke benadering en (palliatieve) zorg op maat, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en behoeften van de cliënt en hun naasten.
Daarnaast zult u leren over de rol van de VVT in het zorgecosysteem. Als de doorstroom stokt, bijvoorbeeld doordat patiënten niet op tijd uit het ziekenhuis kunnen worden ontslagen, heeft dat grote gevolgen voor het hele zorgsysteem. Een goede samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders is cruciaal voor het soepel laten verlopen van het zorgproces en het bieden van de best mogelijke zorg aan de patiënt. Denk hierbij aan Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ), waarbij het gaat om herstel of verbeteren van de functionaliteit bij ouderen met beperkingen op verschillende gebieden (lichamelijk, ADL/mobiliteit, geestelijk, emotioneel, zintuiglijk) met als doel het optimaliseren van de ervaren levenskwaliteit en uiteindelijke doel dat cliënten weer terug naar huis kunnen, dan wel thuis blijven wonen. Maar ook vanuit kwaliteitsverbetering perspectief is de VVT een heel belangrijke, denk bijvoorbeeld eens aan het uitvragen van PROMs (Patient Reported Outcome Measures) over de keten heen. Hoe zijn deze processen afgestemd met andere zorgorganisaties in de regio en hoe wordt de data gedeeld?
Bij Archipel Zorggroep wordt er ook gewerkt met innovaties binnen de VVT, zoals zorgtechnologieën die het leven van cliënten makkelijker en comfortabeler maken. Tijdens het werkbezoek zult u deze technologieën zelf ervaren en ontdekken hoe zij bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor cliënten.
Het is goed om te beseffen dat ouderenzorg een van de grootste kostenposten is van de zorg. Tijdens het werkbezoek zult u ontdekken hoe investeren in waardegedreven ouderenzorg niet alleen bijdraagt aan de kwaliteit van leven van cliënten, maar ook aan de duurzaamheid van ons zorgsysteem.
Kortom, het werkbezoek aan Archipel Zorggroep biedt een unieke kans om kennis te maken met waardegedreven ouderenzorg en te ontdekken hoe deze vorm van zorg het verschil kan maken voor cliënten en ons zorgsysteem. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit inspirerende en leerzame werkbezoek!
Sprekers
Dagvoorzitter Willem Jan Bos gaat in drie rondes in gesprek met de volgende sprekers over de bovengenoemde onderwerpen:
- Katinka van Boxtel, lid Raad van Bestuur, over de visie van Archipel Zorggroep
- Femke de Jong, directeur bestuurder Archipel thuis over Prems in de thuiszorg en sturen op uitkomsten
- Marieke van Veghel, contactverpleegkundige locatie Son en Breugel over client centraal
- Dianne Vullings, contact- en palliatief verpleegkundige hospice afdeling locatie Passaat over waarde in de laatste levensfase
- Misty van Barneveld, verzorgende IG hospice afdeling
- Karin Wiersema, programma coördinator client in regie over client centraal en ons model om vanuit waarde dat te doen
- Jacqueline van Baalen, verpleegkundig specialist GRZ over het fast track proces GRZ met het ziekenhuis over samenwerking in de keten en resultaten daarvan
- Maudy Gosen over innovatie en hoe wij dat met business case waarde onderzoeken van innovaties en op welke manier wij dat doen
- Hanneke Nijsten, psycholoog, voorzitter wetenschapscommissie en programma coördinator van regionaal expertisecentrum Huntington over toegevoegde waarde van expertise ontwikkeling en uitkomsten daarvan voor de cliënten. Daarnaast over de toegevoegde waarde van haar promotie onderzoek over mensen met apathie
- Aukje Stuart, projectleider
Voor wie is dit werkbezoek relevant?
De doelgroep voor dit werkbezoek is zeer breed en omvat mensen uit alle domeinen van de zorg, van zorgverleners tot zorgverzekeraars tot beleidsmakers. Uiteraard zijn ook de cliënten van Archipel of andere VVT-instellingen van harte welkom evenals hun dierbaren.
neem deel aan de webcast
Tipje van de sluier omtrent de inhoud?
Het werkbezoek wordt in 3 thema gegoten, aan de hand van 3 interviews nemen we jullie alvast mee
Meer informatie over Archipel
Archipel Zorggroep is een zorgorganisatie waar zowel verpleeghuiszorg, revalidatiezorg, dagbesteding als thuiszorg wordt geboden. Met 3.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zet Archipel zich dagelijks in voor het bieden van persoonlijke en professionele zorg aan meer dan 5.600 cliënten.
Mocht je vragen hebben over dit werkbezoek, neem contact met ons op via linnean@zinl.nl