Submenu

Value Based Healthcare uitdagingen

03-06-2019

Tijdens de VBHC Prize 2019 bijeenkomst op 18 april 2019 presenteerde Prof. dr. Arie Franx het Linnean initiatief. Hierna spraken prof. dr. Arie Franx, prof, dr. Willem Jan Bos en prof. dr. Jan Hazelzet met prof. dr. Hans Buller over de uitdagingen om VBHC op te schalen.

De heren raakten door VBHC geïnspireerd door de masterclass van Michael Porter en het lezen van het boek Redefining Healthcare, van Dr. Kolff, de uitvinder van de nierdialyse. Een van de uitspraken was dat we leiderschap op alle niveaus nodig hebben, van verpleegkundige en dokters tot aan de raden van bestuur.

Prof. Teisberg nam de aanwezigen mee in de reis van de ouderwetse telefoon, waarbij het te korte snoer voor veel ergernis kon leiden, tot alle mogelijkheden die een telefoon tegenwoordig heeft, waarbij het maken van foto’s normaal geworden is. We moeten met elkaar anders gaan nadenken om de zorg toekomstbestendig te maken: wat zijn de behoeften van de toekomstige patiënten en hoe kunnen we hieraan voldoen? Ze sprak over het raamwerk “capability”, “comfort” en “calm”.

Dr. Warner Prevoo gaf vervolgens een inkijk in de wereld hoe hij van dokter patiënt werd. Hij schreef hierover het boek ” Echte dokters huilen ook“. Prof. dr. Martin Schuurmans gaf ons mee dat de inbreng van patiënten noodzakelijk is. Informed patenten helpen je om een VBHC leven te leiden. Start co-creëren met de patiënt, dit gebeurt nog te weinig.

De dag eindigde met de uitreiking van diverse prijzen:

Afbeelding: Uitspraak van Willem Jan Bos, gevisualiseerd door cartoonist Floris Oudshoorn

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen