Submenu

'Bundelbekostiging in de zorg mogelijk ondanks belemmeringen' - Frank Eijkenaar

02-11-2020

Frank Eijkenaar is universitair hoofddocent gezondheidseconomie bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Zijn onderwijs- en onderzoeks­activiteiten richten zich op de vormgeving, implementatie en effecten van innovatieve (waardegedreven) bekostigingssystemen voor zorg­aanbieders, alsmede op vraagstukken over kwaliteitsmeting/-benchmarking en risicoverevening voor zorgverzekeraars. Op deze gebieden begeleidt bij diverse promovendi, is hij lid van diverse externe klankbordgroepen, en is hij trekker van de onderzoekslijn Value-Based Health Care, één van de pijlers van het EUR-brede onderzoeksprogramma Smarter Choices for Better Health. Voorts is hij onderdeel van het ESHPM-projectteam dat verantwoordelijk is voor de jaarlijkse bepaling van de normbedragen voor zorgverze­keraars.

Samen met Danielle Cattel, Kees Ahuas en Mart van de Laar schreef een artikel "Bundelbekostiging in de zorg mogelijk ondanks belemmeringen".  Dit artikel is een bundeling van de Nederlandse en Internationale inventaraisaties  van de afgelopen twee jaar. 

Verder lezen:

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen