Wim Scheurs- Verbeteren van het gebruik van orthopedische implantaten in onderwijs en onderzoek

ProfielfotoMarloes Zuidgeest 25-08-2020

Wim Schreurs, bijzonder hoogleraar Landelijke registratie orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen aan de Radboud Universiteit / Radboudumc is één van de deskundigen die tijdens de webcast van 24 september over het gebruik van data uit registraties aan het woord komt.

Dr. Wim Schreurs is orthopedisch chirurg in het Radboudumc. Hij is gespecialiseerd in gewrichtsvervangende chirurgie bij jonge patiënten en revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen.

De bijzondere leerstoel die Schreurs bekleedt, is een initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) en heeft als doel meer aandacht voor de verbetering van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het gebruik van orthopedische implantaten in onderwijs en onderzoek te genereren. Het is de eerste en enige leerstoel op dit gebied in Nederland. De inaugurele rede is getiteld: ‘Orthopedische Implantaten: De impact van landelijke registers op de kwaliteit van de zorg’.

Schreurs heeft een groot orthopedisch netwerk, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Hij was voorzitter van de European Hip Society van 2016 tot 2018.  Daarnaast heeft Schreurs een duidelijk idee hoe het draagvlak voor de landelijke registratie van orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen vergroot kan worden. Deze ingrediënten samen maken Schreurs tot de gedroomde kandidaat voor de  leeropdracht Registratie orthopedische implantaten.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen