Grenzen verleggen voor het gebruik van kwaliteitsinformatie - Jacqueline Hartgerink

ProfielfotoMarloes Zuidgeest 25-08-2020

Jacqueline Hartgerink, Hoofd Registraties bij het Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA), is één van de deskundigen die aanschuift tijdens de webcast van 24 september 2020 over het gebruik van data uit kwaliteitsregistraties.

DICA faciliteert kwaliteitsregistraties, gericht op interne kwaliteitsverbetering binnen ziekenhuizen. Van 22 ziektebeelden wordt de kwaliteit van zorg inzichtelijk gemaakt met als doel het continu leren en verbeteren te ondersteunen. Naast het leveren van kwaliteitsindicatoren voor de ziekenhuizen, komt een gedeelte van de indicatoren ook jaarlijks beschikbaar voor externe transparantie. Dat wil zeggen dat de uitkomsten gebruikt kunnen worden door patiëntenvertegenwoordigers en zorgverzekeraars.

Naast het gebruik van de gegevens voor het leren tussen zorgprofessionals wordt in het project ‘Samen vooruitkijken’ ingezet op het hergebruik van de gegevens in de spreekkamer. Doel is het ‘samen beslissen’ tussen zorgprofessional en patiënt te ondersteunen door het maken van mogelijke effecten van verschillende behandelopties

Dr. Jacqueline Hartgerink (1982) is gepromoveerd in de Maatschappelijke Gezondheidszorg aan het ErasmusMC en de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) in Rotterdam. Als Hoofd Registraties is zij, samen met 21 arts-onderzoekers,  binnen DICA verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning van de kwaliteitsregistraties en het delen van de informatie met externe partijen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen