Webcast: 'Waardegedreven zorg vereist waardegedreven bekostiging'

ProfielfotoMarloes Zuidgeest 02-11-2020

Tijdens de Linnean bijeenkomst van 3 december staat het onderwerp bekostging, en met name zorgbundels centraal onder leiding van gespreksleider Jan Fokke Mulder.

Jan Fokke Mulder is ervaringsdeskundige binnen de zorg en daarnaast is hij actief op het snijvlak van business en IT in de marktdomeinen Overheid en Zorg. Hij gaat in gesprek met zorginkopers en zorgverleners over het thema waardegericht zorginkopen.

Waardegericht zorg inkopen binnen de GGZ-  Menzis

Arnoud van der Geijs, zorginkoper van Menzis zal samen met een zorgverlener ingaan op waardegericht zorg inkopen binnen de GGZ, en met name voor angst en depressie. Binnen dit traject nemen 15 aanbieders deel. Ze zijn gezamelijk een traject ingegaan waarbij ze uitkomsten spiegelen, naast elkaar zetten en verbeterplannen opstellen. Binnen dit traject zijn veel inzichten op gedaan die ze graag met anderen delen. Lees hier alvast meer over de waardegerichte inkoop.

Waardegericht inkopen- CVA zorgbundel - Zilveren Kruis

Frederique van Duuren, zorginkoper bij Zilveren Kruis zal samen met een zorgverlener meer vertellen over de uitwerking van de CVA – bundel. Het is een ingewikkelde proces, waarbij het ErasmusMC, Rijndam revalidatiecentrum en verpleeg- en verzorgingshuizen bij betrokken zijn.  De bundel (op welke dbc codes gebaeerd) en prijs (gemiddelde kosten voor de groep) zijn vastgesteld. Daarnaast zijn ze bezig met een dashboard om instellingen feedback te geven hoe de bundel volloopt. De uitkomsten kwaliteit van leven (EQ5D), functionele status worden meegenomen. De ervaringen van patienten (via Picker vragenlijst), blijkt lastig omdat niet iedere zorginstelling dit meet, daarom wordt deze parameter niet meegenomen. Lees hier meer over het inkoopbeleid van Zilveren Kruis rond waargedreven zorg. 

Interactief

Tijdens de webcast gaan de deskundigen graag met u in gesprek. Heeft u ideeën over welke elementen dergelijke trajecten doen slagen, of hoe je zorgbundels kunt opschalen naar meerdere instellingen of voor andere aandoeningen? Laat het ons vooraf weten via linnean@zinl.nl of stel live uw vraag via de chat. Voorafgaand zal er een digitale inloop georganiseerd worden. Achteraf kunt u bij de borrel live napraten met de deskundigen via zoom

AANMELDEN

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen