De drijfveren van Leone Flikweert, spreker webcast 18 juni

Janine Bosma 02-06-2020

Eén van de sprekers tijdens de Linnean webcast over de whitepaper Data & IT op 18 juni aanstaande, is Leone Flikweert van de Stichting Health-RI. Wat zijn haar drijfveren binnen de zorg?

“Toegang tot gezondheidsdata van iedereen, vóór iedereen realiseren. Dat is mijn droom”, vertelt Leone. Hoe dat er in de praktijk uitziet? “De burger moet bij zijn of haar eigen medische gegevens kunnen, de arts moet met één druk op de knop alle benodigde gegevens kunnen krijgen en de onderzoeker moet op efficiënte wijze door alle data kunnen speuren.” Dit alles moet uiteraard op een veilige manier gebeuren, met het waarborgen van privacy.

Ruimte voor communicatie

Voor het realiseren van deze droom zijn niet zozeer nieuwe technologieën nodig. “We leven in een digitaal tijdperk, waarin wij technisch gezien in staat zijn om data op een makkelijke en goede manier toegankelijk te maken, met elkaar te delen en gegevens te hergebruiken.” Dat dat nog niet gebeurt, ligt bij de mensen zelf. Wanneer mensen en partijen bereid zouden zijn om samen te werken en daarbij over hun eigen schaduwen heen te stappen, is er binnen het versnipperde, Nederlandse zorg(data)landschap ruimte voor communicatie. “Hiervoor is kennis en overzicht van de diverse systemen en programma’s nodig. Daarnaast vergt het een hoop lef, leiderschap, vertrouwen en transparantie aan de kant van zowel publieke als private partijen.”   

Linnean zet haar missie om de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland te versnellen, digitaal voort. Op 18 juni gaan Egge van der Poel en Frits van Merode met Leone Flikweert en Johan van Soest in gesprek over de whitepaper Data & IT optimaal inzetten ten behoeve van Samen Beslissen. Bent u er ook bij? Aanmelden doet u hier.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen