Submenu

Verslag: Netwerkfinanciering in de zorg is urgente kwestie

ProfielfotoMarloes Zuidgeest 10-12-2020

Netwerkfinanciering in de zorg staat vol in de schijnwerpers, net als bekostiging die prikkelt tot het leveren van kwaliteit in plaats van het draaien van productie.

Het Citrienprogramma Regionale oncologienetwerken hield eind november een levendige conferentie over waardegedreven financiering van de zorg in netwerken. Want die is dringend nodig om iedere patiënt met kanker een passende behandeling te kunnen bieden.

Voorzitter prof. Kees Ahaus constateerde verheugd dat er heel wat denkkracht uit verschillende hoeken bijeen was gekomen: “Ik zie zorginkopers, dokters, managers, afgevaardigden van de NZa, van zorgverzekeraars en nog veel meer. Een mooi gezelschap!” Ahaus schetste kort de context van een zorgstelsel waarin het organiseren van transmurale zorg rond de patiënt behoorlijk wordt gehinderd door schotten in de financiering. Het eerste deel van de bijeenkomst was gewijd aan een overzicht van de projecten waarin Citrien werkt aan oplossingen voor waardegedreven organiseren én betalen in oncologienetwerken. In de proeftuinen komen fundamentele vragen op tafel. Wat is eigenlijk de waarde van netwerkzorg? Hoe kun je die meten? En wat zijn de kosten? Hoe weeg je die tegen elkaar af in afspraken over vergoedingen?

Lees het hele verslag

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen