Terugkoppeling Ronde tafel Meten naar Aantoonbaar Verbeteren – Plan van Aanpak

14-04-2021
1279 keer bekeken

Op 13 april kwamen 20 geïnteresseerden bijeen om met elkaar te praten over het thema van Meten naar Aantoonbaar Verbeteren met dit keer als onderwerp Plan van Aanpak.

De Rondetafel begon met een korte presentatie vanuit het LUMC en AmsterdamUMC, waarna we in break-out rooms uit elkaar gingen. Daar spraken we met elkaar over de vraag “Welke methoden zet je in, welke aanpak heb je, als adviseur om met teams de slag te maken naar continu leren en verbeteren?”. Met elkaar kwamen we tot interessante gedeelde inzichten, zoals:

  • Een plan helpt je om als adviseur samen met teams de slag te maken naar continu leren en verbeteren;
  • Een plan is dynamisch en zeker niet universeel toepasbaar;
  • Een plan kan ook zijn om geen plan te hebben, maar afhankelijk van het zorgteam en actualiteit (waar ligt de urgentie en ambitie) aan de slag te gaan
  • Volgens het model van Knoster leidt het ontbreken van een plan tot chaos. Dit wordt (nog) niet door de deelnemers van de Rondetafel zo ervaren, mogelijk omdat men gewoonweg nog niet toe is aan een plan. De deelnemers aan de Rondetafel beschrijven eerder verwarring, weerstand en frustratie door gebrek aan/belemmeringen in de respectievelijke componenten ‘visie’, ‘urgentie’ en ‘middelen’.
  • De componenten van het model van Knoster hangen sterk met elkaar samen.

Volgende bijeenkomst: 15 juni 2021 9:00-10:30 uur

De volgende Rondetafel zal gaan over Visie & Urgentie. Heel graag nodigen we u dan ook uit voor de volgende bijeenkomst op dinsdag 15 juni 2021 om 9:00-10:30 uur via Zoom. U kunt zich aanmelden via linnean@zinl.nl.

Ook zijn wij benieuwd naar welke spreker u graag zou willen horen. Uit de eerste inventarisatie kwamen ideeën als de Patiëntenfederatie, de ouderenzorg, GGZ of een compleet andere sector zoals de politie naar voren. Houdt wel rekening met de thema’s Visie & Urgentie in dezen. Deel uw ideeën met ons via linnean@zinl.nl.

Meer informatie?

  • De presentatieslides zijn hier te downloaden.
  • De terugkoppeling, met daarin verwijzingen naar extra documenten, is hier te downloaden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen