Hoe waardegedreven werkt jouw team? - Doe mee met de workshop QuickScan

15-07-2022
479 keer bekeken

Je meet uitkomsten om inzichtelijk te krijgen hoe het met de patiënt gaat. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met je (multidisciplinair) verbeterteam? Maarten Koomans en Paul van der Nat leren je in de interactieve deelsessie ‘Hoe waardegedreven werkt jouw team?’ hoe je de QuickScan inzet.

Wanneer: Donderdag 29 september, 18:00 – 19:15 uur
Wie: Maarten Koomans, Paul van der Nat


Waardegedreven zorg over de volle breedte doorvoeren betekent aan de slag met de zeven domeinen: het multidisciplinair team, uitkomsten, kosten en vergoedingen, samenwerking, leren en verbeteren, IT & data, en cultuur en leiderschap. “Verbeterteams in ziekenhuizen hebben vaak nog geen overzicht van hun voortgang op deze domeinen. De QuickScan is dan een handige tool”, aldus Paul van der Nat, programmamanager VBHC St. Antonius ziekenhuis.  

Zo werkt de QuickScan

Jij en je teamleden vullen de QuickScan in. De scores worden automatisch gevisualiseerd, zodat je in één oogopslag ziet op welke domeinen jouw team hoog scoort en waar er nog verbeterpotentieel ligt. De resultaten van de scan vormen de basis voor een gesprek en voor het opstellen van de strategische verbeteragenda. Vervolgens monitor je de vooruitgang van jullie team door de scan periodiek in te zetten. 

VBHC-expert Maarten Koomans: “Teams zijn waanzinnig enthousiast over de QuickScan. Het resultaat is overzichtelijk en je kunt elkaar op basis van de scan aanspreken en zo samen naar een doel toewerken.”
De workshop ‘Hoe waardegedreven werkt jouw team?’ is onderdeel van de feestelijke lustrumbijeenkomst van het Linnean Initiatief op 29 september. Schrijf je nu in!

In opdracht van het Linnean Initiatief is de eerste versie van de QuickScan getoetst bij meer dan 25 multidisciplinaire verbeterteams in perifere en academische ziekenhuizen en in zelfstandige behandelklinieken. De geaggregeerde scores zijn hierboven te zien. Hoe doe jij het ten opzichte van Nederland?

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen