Inspiratiebrief november 2023

15-11-2023
229 keer bekeken

In de inspiratiebrief van november 2023 nemen we jullie mee in de aankomende evenementen en blikken we terug op de afgelopen maand.

Aankomende evenementen

Webinar: Sturen op uitkomsten en kosten

23 November 2023 19:00-20:30 uur, online

Angelique Weel, reumatoloog in het Maasstad ziekenhuis, werkgroepvoorzitter binnen Linnean en gespreksleider van deze avond neemt je mee in de theorie en de praktijk van sturen op uitkomsten en kosten.

Meer informatie en (gratis) aanmelden


Save the dates

Voor het eerste semester van 2024 hebben wij mooie evenementen voor jullie in petto! Save the date voor:

 Op 25 april opent Franciscus Gasthuis & Vlietland van 15.00 - 18.00 uur haar deuren voor het Linnean netwerk

Aanmelden

 Op 31 mei keren we na drie jaar terug bij het Isala te Zwolle. Waar staat Isala in haar transitie naar waardegedreven zorg?

Aanmelden

 

 


Kennisuitwisseling: sluit aan bij werkgroepen

 

 Selina Limmen en Anouk Groenewegen vertellen op maandag 13 november (14:30-15:30) meer over hun kwalitatieve studies naar datavisualisaties/ interpretaties. Wat is er bekend uit de literatuur? Zijn er verschillen tussen kinderen en volwassenen? Tot slot vertelt Michiel Luiten over onderzoek naar de begrijpbaarheid van datavisualisaties. Aansluiten? Stuur een mailInmiddels is de sessie geweest en terug te kijken via YouTube.

 

 

Donderdag 30 november (13:00-14:30 uur) vertelt Arenda Koster, manager Kwaliteit & Veiligheid, meer over haar geleerde lessen rond het thema waardegedreven verbeteren en haar werk bij DC Klinieken. Aansluiten? Stuur een mail.

 


Terugblik

 Op 24 oktober was de werkgroep Veranderkunde te gast bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland. We blikken terug op geweldige presentaties over Franciscus’ strategie en programmaplan 'vergroten van waarde en regie voor de patient' waarmee het ziekenhuis richting waardegedrevenzorg beweegt, praktijkvoorbeelden vanuit het slaapcentrum en duizeligheidscentrum, vanuit darmkanker en artrose knie en heup, en het delta Q-model waardoor teams verantwoordelijkheid kunnen gaan nemen voor zowel uitkomsten als kosten voor de patiëntgroepen.

Nogmaals dank aan Susanne Petra, Suzanne Boon-van Dijk, Lisanne de Jong-Verweij, Sofie Elmans en Jean-Bart Bügel voor de organisatie, gastvrijheid en alle aanwezigen voor de open en interessante discussies.


Laatste nieuws

 

Esmée van der Poort is gezondheidseconoom en onderzoeker in het LUMC. "Als uitkomsten en kosten inzichtelijk zijn gemaakt, ga je wegen. Als gemeenschap kun je samen bepalen of je gaat kwantificeren of het laat afhangen van de situatie. We kunnen leren van economische evaluaties: hoe bepalen zij dat?" > Lees verder

 

 

In 2024 start er bij Linnean een nieuwe werkgroep: de werkgroep Waardegedreven Geboortezorg. Caroline van Weert is beleidsadviseur Kwaliteit bij het College Perinatale Zorg. “Waardegedreven zorg leeft momenteel ontzettend in de geboortezorg. We moeten ervoor zorgen dat het geen hype is." > Lees verder

 

 a woman sitting at a desk in a classroom with a whiteboard

Hoe kun je proactieve transmurale palliatieve zorg integraal rondom de patiënt en zijn naasten organiseren met een alternatieve vorm van bekostiging? Om de bekostiging beter te laten aansluiten bij de doelen van palliatieve zorg bieden wij via deze subsidieoproep ruimte om hiermee te experimenteren. Sluitingsdatum 5 december! > Lees verder

 

 


Kalender

Linnean activiteiten

13.11 - Werkgroep Datavisualisatie/ dashboard

20.11 - Werkgroep Veranderkunde

23.11 - Sturen op kosten én uitkomsten

30.11  -  Waardegedreven verbeteren

 

Georganiseerd door anderen

 

16.11 De Wet marktordening gezondheidszorg is volwassen. Nu de transparantie nog.- NFK dag 2023

23.11 Netwerkbijeenkomst de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

30.11 Inspiratiesessie - Samen beslissen met uitkomstinformatie in de zorg - Q consult

30.11 Versnel IZA & Passende Zorg met Samen Beslissen & Keuzehulpen


Abonneer je op ons YouTube kanaal!   YouTube icon

 

Afbeeldingen

Inspiratiebrief

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen