Na iedere presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen, de dia’s worden gedeeld. De sessie wordt niet opgenomen. Sprekers zijn Maud van Muilekom (Amsterdam UMC) en Maarten Dorr en Kira van Hof (Erasmus MC). Zij nemen ons mee in de wereld van het doen van systematische reviews.
Het ontrafelen van de PROMs black-box: welke mechanismen spelen een rol bij het effect van PROMs in de dagelijkse zorg?
Maud is werkzaam als PhD-student binnen het Amsterdam UMC. Ze studeerde medische psychologie, en werkt al een aantal jaar rond de implementatie van het KLIK PROM portaal in de dagelijkse praktijk en de optimalisatie ervan.
Ze is sinds begin dit jaar betrokken bij de systematische review PROMs in de “spreekkamer”, ook wel dagelijkse zorg genoemd. In deze review kijken ze naar welke mechanismen een rol spelen bij het effect van PROMs. Ligt dat aan de training van zorgprofessionals? Hoe informatie wordt teruggekoppeld? Of wanneer PROMs zijn ingevuld (voor of tijdens consult). Het betreft een stand van zaken overzicht en ze zal aangeven waar ze tegen aan lopen. Dit doet ze niet alleen, betrokken vanuit haar onderzoeksgroep is Lotte Haverman (Amsterdam UMC) en vanuit IQ Healthcare/Radboudumc Inger Abma en Philip van der Wees. Benieuwd naar haar verhaal? Sluit dan 28 juni aan.
Leren en verbeteren op basis van geaggregeerde patiënt gerapporteerde uitkomstinformatie, een systematische review
Binnen de afdeling KNO, hoofd hals chirurgie houden Maarten Dorr en Kira van Hof, beiden arts, zich bezig met onderzoek naar het gebruik van uitkomstinformatie binnen de zorg voor patiënten met hoofd-halskanker en hun naasten.
Tijdens de bijeenkomst gaan ze in op de literatuur rond PROMs data op geaggregeerd niveau en hoe dit bijdraagt aan kwaliteitsverbetering van het zorgproces. Toegepaste methoden voor kwaliteitsverbetering en het effect hiervan worden onderzocht. Voorbeelden zijn benchmarking en het uitvoeren van een PDSA-cyclus. Met hun review bieden ze graag handvatten om aan de slag te gaan met geaggregeerde PROM data. Benieuwd naar hun verhaal? Sluit dan 28 juni aan.
Bent u er bij?
De bijeenkomst staat open voor alle geïnteresseerden. U kunt anderen attenderen op deze bijeenkomst. Aanmelden kan via deze website door 'ik ben er bij' aan te vinken, het accepteren van de outlook-uitnodiging of een mail te sturen naar linnean@zinl.nl vóór vrijdag 25 juni.
We kijken ernaar uit u te ontmoeten en met elkaar te leren om de evaluatie van waardegedreven zorg in Nederland vooruit te helpen.
Martine de Bruijne (Amsterdam UMC) en Philip van der Wees (IQ Healthcare/ Radboudumc)