Hij zal de deelnemers inspireren met zijn onderzoek ‘One size does not fit all: moving towards health literacy responsive rheumatology care‘. Hierin zal ook de Ophelia methode (OPtimising HEalth LIteracy and Access) aan bod komen. Daarnaast worden er diverse workshops aangeboden, waaronder: gezondheidsvaardigheden voor kinderen, gezondheidsvaardige gemeente, organisaties en GGD’en, digitale gezondheidsvaardigheden en begrijpelijke zorgcommunicatie.
Een omschrijving van de workshops
- Workshop Ophelia (OPtimising HEalth LIteracy and Access) Methode: leer hoe de Ophelia Methode gezondheidsverschillen verkleint en de gezondheid van mensen verbetert door te focussen op gezondheidsvaardigheden en samen te werken met experts uit het veld. Ontdek een cruciaal aspect van de methode: in gesprek gaan over gezondheidsvaardigheden aan de hand van praktijkervaringen. Ook is er ruimte voor vragen over andere onderdelen van de methode.
- Workshop Op weg naar een gezondheidsvaardige organisatie door gemeenten en GGD’en: leer hoe gemeenten en GGD’en zich inzetten om gezondheidsverschillen te verkleinen en de gezondheid van inwoners te bevorderen. Ontdek hoe je je dienstverlening zo inricht dat het voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk is.
- Workshop Gezondheidsvaardigheden bij kinderen: ontdek hoe we gezondheidsvaardigheden kunnen ontwikkelen bij kinderen van 9-12 jaar, en hoe we beter kunnen aansluiten bij hun behoeften.
- Workshop digitale gezondheidsvaardigheden en gebruiksvriendelijke digitale zorg: ontdek hoe we digitale zorg toegankelijk en gebruiksvriendelijk kunnen maken voor iedereen, ook voor diegenen met lage digitale gezondheidsvaardigheden.
- Workshop Betere toegang tot zorg voor patiënten met een migratieachtergrond: leer hoe we preventie, zorg en ondersteuning inclusiever kunnen maken voor mensen met een migratieachtergrond.
- Workshop Eenduidige en begrijpelijke informatie over bijwerkingen: ontdek hoe Stichting Health Base, het Radboudumc en IKNL werken aan begrijpelijke informatie over bijwerkingen voor patiënten met kanker.
- Ervaar laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden in de praktijk: speel de Escape Koffer van Stichting Lezen en Schrijven om te begrijpen hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. Krijg de kans om vragen te stellen aan een taalambassadeur, die uit eigen ervaring weet hoe ingewikkeld het leven kan zijn.
Dit is een unieke kans om te leren, te verbinden en samen te werken aan het verbeteren van gezondheidsvaardigheden. Mis het niet!
Praktische informatie
Datum: donderdag 23 november
Tijd: van 12:00 tot 17:30 uur
Locatie: Planetarium Meeting Center, Kromwijkdreef 11, 1108 JA Amsterdam
Voor wie? Partners en andere organisaties die zich bezighouden met gezondheidsvaardigheden
Keynote Speaker: Mark Bakker, onderzoeker en docent Maastricht UMC+
Neem materiaal mee!
Tijdens de bijeenkomst richten we een informatietafel in waar partners materialen met elkaar kunnen delen. Jouw materiaal is hier van harte welkom!
Lees meer over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden.
Aanmelden