"PROMs standaard gebruiken in de zorg, dat lijkt mij mooi" - Caroline Terwee

16-05-2019
1459 keer bekeken

Caroline Terwee, voorzitter werkgroep PROMs en PREMs, is expert op het gebied van ontwikkeling, validatie en standaardisatie van vragenlijsten die patiënt gerapporteerde uitkomsten meten– PRO(M)s.

Ze zet zich in Nederland in voor het vereenvoudigen van het gebruik van PROMs in zorg en onderzoek. Dit door het gebruik van één meetsysteem van innovatieve, computergestuurde PROMs voor alle patiënten en zorgverleners in alle medische disciplines PROMIS te bevorderen.

"Wat zou het mooi zijn als het gebruik van PROMs standaard gebruikt wordt in de zorg, en niet als ‘iets erbij’ gevoeld wordt."

Anderen kunnen mij benaderen voor…
Advies over PROMs, in het bijzonder PROMIS.

Contact:

cb.terwee@vumc.nl

Hoe het begon…

Hoe bent u met waardegedreven/uitkomstgerichte zorg betrokken geraakt?
Mijn onderzoek richt zich op de selectie, validatie en standaardisatie van patiënt gerapporteerde uitkomsten - PROMs. Vanuit deze expertise ben ik benaderd door betrokkenen bij waardegedreven zorg voor advies over gebruik van PROMs voor waardegedreven zorg.
 

Wat is uw inspirerend voorbeeld ?
Het meest inspirerende voorbeeld in mijn vakgebied is het PROMIS initiatief. Dit initiatief zet zich in voor het vereenvoudigen van het gebruik van PROMs in zorg en onderzoek. Dit doen zij door het ontwikkelen en wereldwijd beschikbaar stellen van één meetsysteem van innovatieve, computer-gestuurde PROMs, voor alle patiënten en zorgverleners in alle medische disciplines.

Heden

Met welke onderwerpen en projecten bent u bezig (geweest)
Ontwikkeling, validatie en standaardisatie van PROMs

Toekomst

Kansen mbt uitkomstgerichte zorg/ waardegedreven zorg
“….. als we nou eens allemaal dezelfde meetinstrumenten zouden gebruiken voor het meten van generieke patiënt-gerapporteerde uitkomsten zoals pijn, lichamelijk functioneren, vermoeidheid, depressie, etc. …..”

Wat wilt u anderen meegeven rond dit onderwerp?
Het gebruik van PROMs zou onderdeel van standaard zorg moeten zijn, niet ‘iets erbij’. “Putting patient measures at the heart of care will change health care” (Neil Bacon, CEO ICHOM).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen