Johan van Soest - spreker webcast Data en IT 18 juni

09-06-2020
1359 keer bekeken

Johan van Soest is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Maastricht en werkt bij het Brightlands Institute for Smart Society. Hij is één van de sprekers tijdens de webcast van 18 juni over de whitepaper Data & IT.

Bijna twee jaar geleden promoveerde Johan aan de Universiteit Maastricht op het gebied van clinical data science binnen de radiotherapie, specifiek op rectumkanker. Hierna werkte hij, binnen het Institute of Data Science aan dezelfde universiteit, aan het ontwikkelen van federated learning. Johan droeg bij aan het ontwikkelen van de Personal Health Train (PHT). Deze stelt gedistribueerde (FAIR) gezondheidsdata ter beschikking voor analyse, zonder deze data daadwerkelijk te delen. Op die manier kan klinische data voor burgers, gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoek hergebruikt worden. In zijn huidige functie bij het Brightlands Institute for Smart Society brengt Johan verschillende partners samen om zo op verantwoorde wijze van elkaars data te leren.

Linnean zet haar missie om de implementatie van waardegedreven zorg in Nederland te versnellen, digitaal voort. Op 18 juni gaan Egge van der Poel, Frits van Merode, Leone Flikweert en Johan van Soest met elkaar in gesprek over de whitepaper Data & IT optimaal inzetten ten behoeve van Samen Beslissen. Bent u er ook bij? Aanmelden doet u hier.

Afbeeldingen

Landelijke netwerkbijeenkomst

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen