‘Samen praktische oplossingen bedenken en uitvoeren' - Tiny Wentholt-Janssen

29-11-2020
849 keer bekeken

De afgelopen 33 jaar heeft verpleegkundige Tiny Wentholt-Janssen veel verschillende posities gehad binnen de zorg. Als voorzitter vakgroep Verpleging en Verzorging richt ze zich binnen Archipel Zorggroep op innovatie en waardegedreven zorg. Dit komt samen in haar functie als kwartiermaker innovatie.

Wat doet Archipel Zorggroep?

Archipel is een vertrouwde aanbieder van zorg, wonen en welzijn in Noord-Brabant, met vestigingen in Eindhoven, Nuenen, Best en Son en Breugel. Een sterke, professionele zorgorganisatie met een kleinschalige aanpak, die dicht bij de mensen staat. Daardoor kennen wij onze cliënten en kunnen wij hen belevingsgerichte zorg bieden. Onze zorgverlening varieert van thuiszorg tot gespecialiseerde verpleeghuiszorg. Dit bieden wij in onze locaties en bij cliënten thuis. Met dit brede pakket spelen wij in op hun wensen en behoeften van vandaag én van morgen. Archipel richt ook op waardegedreven zorg, een beweging die sinds de zomer van 2020 versterkt is met de komst van Katinka van Boxtel, bestuurder bij het Linnean Initiatief.  

Wat houdt uw functie in?

Als verpleegkundige wil ik graag de zorg veranderen, ik wil graag de zorg ontzorgen. Door creatief, verbindend en slagvaardig te zijn, hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren op het gebied van virtual reality, artificiële intelligentie, robotica, domotica en spraakgestuurde rapportages. Ik zal een paar voorbeelden noemen die laten zien hoe we binnen en buiten onze organisatie oplossingen hebben gevonden voor problemen veroorzaakt door COVID-19:

  • Wij hebben als organisatie horecabedrijven benaderd en gevraagd of ze zich binnen het verpleeg- en verzorgingshuis wilden inzetten, aangezien wij met ziekteverzuim te maken hadden. Zo hielpen wij elkaar.  
  • De dagbesteding werd afgeschaald. Dit betekent dat de dagstructuur van de bewoners weg was. Inzet van de dagbesteding-medewerkers binnen de afdelingen maakte dat bewoners toch konden deelnemen aan activiteiten. Daarnaast werd de inzet van Kerk.tv voor thuiswonenden onderzocht om hun zo toch een dagstructuur te kunnen blijven bieden, gewoon via hun eigen televisie. 
  • Binnen het regionaal zorginnovatieplatform zijn we bezig met een project om via een verlengde arm constructie verpleegkundigen in te zetten.  Zo kunnen we de specialist ouderengeneeskunde ontlasten met de inzet van een mobiele diagnose box op afstand, waarmee we 60% van reistijd kunnen beperken en de kwaliteit van de behandeling kunnen verbeteren. 
  • Met een slimme pleister gaan we in samenwerking met het ziekenhuis kijken of we door continue monitoring van bepaalde waarden heropname kunnen voorkomen. Binnen het verpleeghuis onderzoeken we of we of deze manier vervelende dagelijkse metingen kunnen verminderen voor cliënten die daar last van hebben.

Wat is uw missie?

Door COVID-19 word je getriggerd anders te denken. Vaak kan het wel anders, maar moeten we er even over nadenken hoe dan. We zien met elkaar geen stip op de horizon, maar wel de twee kleine treden die voor ons liggen. Mijn missie is “het realiseren van een innovatief co-creatienetwerk waarbij ik inhoudelijk richting geef aan de lange termijn innovatie en financieringsmogelijkheden. Hierbij houd ik oog voor de (technologische) vernieuwingen die toepasbaar zijn voor de dagelijkse praktijk. Ik maak graag het verschil vanuit inhoud op het behoud van medewerkers en kwaliteit van zorg door anders denken, anders werken, anders doen.

Contact

Tiny Wentholt-Janssen | Kwartiermaker Innovatie & voorzitter Vakgroep Verpleging & Verzorging Archipelzorggroep | tiny.janssen@archipelzorggroep.nl

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen