Advies "Waardegedreven Zorg met uitkomsten én kosten" nu beschikbaar

10-09-2021
670 keer bekeken

De werkgroep Kosten publiceert het advies "Waardegedreven Zorg met uitkomsten én kosten". Met het advies wil de werkgroep medisch en financieel professionals bij elkaar te brengen, zodat zij samen in beweging komen.

Met trots presenteert de werkgroep Kosten het advies "Waardegedreven Zorg met uitkomsten én kosten". Een woord van Wilbert van den Hout, voorzitter van de werkgroep Kosten:

"We merkten dat de focus binnen waardegedreven zorg de afgelopen jaren op uitkomsten heeft gelegen. Met de werkgroep hebben we dit advies geschreven om óók kosten te betrekken bij waardegedreven zorg. Alleen door integraal naar uitkomsten én kosten te kijken, kun je iets zinnigs zeggen over waarde.
Wat veel medisch professionals en beleidsadviseurs in zorginstellingen niet weten is dat er een schat aan kostendata beschikbaar is vanuit de standaard bedrijfsvoering. Die data worden nog daarom nog te weinig gebruikt, laat staan gekoppeld aan klinische data om inzicht te krijgen in de eigen zorg. Met dit advies hopen we de medische en financiële professionals bij elkaar te brengen en samen in beweging te laten komen.
Als werkgroep hebben we gekeken welke achtergrondkennis medici en financiële professionals nodig hebben om gezamenlijk die kostendata nuttig te maken." Voor waardegedreven zorg is het bijvoorbeeld essentieel om niet te denken in afdelingen maar in patiëntengroepen. En het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen betalingen, vergoedingen en kosten. Dit soort informatie hebben we in een handzame vorm proberen beschikbaar te maken. En met inspirerende voorbeelden laten we zien wat er dan mogelijk wordt.

Wij vinden het belangrijk om onze boodschap breed te communiceren. Daarom organiseren we op 30 september de webcast "Waardegedreven zorg met uitkomsten én kosten". Het zal u niet verbazen dat het advies daarin centraal staat, samen met een paneldiscussie en aantal deelsessies om in te zoomen op verschillende onderwerpen. Meer informatie over de webcast vindt u in onze agenda

Klik op onderstaande knoppen om de digitale versie in te zien of om een gedrukt exemplaar aan te vragen:

Digitale versie van het advies

Ik wil een gedrukt exemplaar ontvangen

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen