Ontmoet Waardegedreven ZorgExperts- sessie 1 Patiëntreis en rol van de patiënt

11-01-2022
243 keer bekeken

Op elke laatste donderdag van de maand gaan deskundigen op het gebied van waardegedreven zorg met elkaar in gesprek. Dat doen zij onder leiding van Marloes Zuidgeest, projectleider van het Linnean Initiatief. Tijdens de allereerste sessie staan de reis van de patiënt en dienst rol centraal.

Waardegedreven ZorgExpert-sessies hebben als doel om verhalen tot leven te brengen. Na een kennismaking (5 min), pitcht de deskundigen kort zijn of haar ervaring/mening (10 min). Daarna is er ruimte voor discussie (30 min). Zo kunnen we in korte tijd van elkaar leren. 

Patiëntreis
Riky de Veth-Brouwers is kennismanager bij ROS Robuust en betrokken bij veranderprocessen. Ze is van oorsprong verpleegkundige en was zich er al vroeg van bewust dat de patiënt als mens hulp nodig heeft. Die hulp wordt in Nederland versnipperd aangeboden. Bij ROS Robuust verbindt Riky partijen. Lees hier meer.

Rol van de patiënt

Theo Koster

Theo Koster, lid Raad van Advies van het Linnean Initiatief, pakte regie in zijn eigen herstelproces. Niet iedere patiënt wil dit. Welke rollen kun je onderscheiden? Patiënt én zorgverlener zijn nodig in een zorgproces. Maak deze opdracht aan patiënten duideljk. Lees Theo's verhaal

Aanmelden
U kunt zich op een van onderstaande manieren aanmelden.

  1. Log in, ga naar deze pagina en 'Bent u erbij?' en dan 'Ja'; of
  2. Vul het formulier in om je interesse aan te geven

Volgende Waardegedreven ZorgExpert-sessie: 24 februari
De volgende Waardegedreven ZorgExpert-sessie vindt plaats op 24 februari. Dan gaat Arie Franx in op integraal zorg leveren en bekostigen: lessen uit de geboortezorg.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen