Schrijf je in voor de Landelijke conferentie generieke PROMs!

21-01-2022
320 keer bekeken

Tijdens deze online conferentie presenteert het programma Uitkomstgerichte Zorg het resultaat van de werkgroep Generieke PROMs. Lees meer en meld je aan!

Tekst: platform Uitkomstgerichte Zorg

Aan de slag
Het is een uitgelezen kans om vanuit de eerste hand meer te horen over het waarom, wat en hoe van generieke PROMs. Ook willen we je ideeën, ondersteuning en contacten bieden om in de eigen praktijk met generieke PROMs aan de slag te gaan!

Generieke PROMs
Patient Reported Outcome Measures (PROMs) geven inzicht in de ervaren gezondheid door een patiënt. Denk aan pijn en het fysiek, sociaal en mentaal functioneren. PROMs hebben vaak de vorm van vragenlijsten, op papier, online of in apps. Er zijn veel verschillende PROMs die soms naar dezelfde onderwerpen vragen.

Eenvoudiger inzicht
Met generieke PROMs willen we eenvoudiger inzicht bieden in aspecten van ervaren gezondheid voor de patiënt en zorgprofessionals. Stip op de horizon is dat iedereen de belangrijkste generieke uitkomsten (PROs) met dezelfde hanteerbare en kwalitatief goede vragenlijsten (PROMs) meet.

Conferentie
Tijdens de conferentie zoomen we in op het waarom van het meten van uitkomsten. We presenteren de generieke PROs en PROMs en informeren over de meerwaarde die gebruik ervan binnen de zorg oplevert. Bovenal geven we aan hoe generieke PROs  en PROMs in de praktijk zijn toe te passen. Hiervoor komt een praktische handreiking beschikbaar.

Voor wie?
De conferentie richt zich op zorgprofessionals en andere professionals in de zorg. Werkzaam bij instellingen binnen de medisch-specialistische zorg of bij patiëntvertegenwoordigende organisaties, die:

  • al werken met (aandoeningspecifieke) PROMs, of:
  • die nog niet werken met patiëntgerapporteerde uitkomsten en geïnteresseerd zijn ermee aan de slag te gaan.

Programma
Vanwege de maatregelen rond Covid-19 kiezen we voor een online conferentie. Maar als de dan geldende regels het toelaten, nodigen wij heel graag maximaal 100 gasten uit om naar de studio in Arnhem te komen. Het tijdstip voor de conferentie is 15 februari 2022 van 16.00-19.00 uur. Een volledig programma met tijdsindeling volgt half januari. Houd hiervoor de website in de gaten.

Contact
Inhoudelijke vragen over de conferentie Generieke PROMs? Neem contact op met Jan de Boer, Coördinator veranderaanpak. Vragen over de organisatie en/of logistiek van deze conferentie? Neem contact op met Janneke Mulder.

Inschrijven

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen