Aan de slag met waardegedreven zorg - Leer van tien jaar kennis en ervaring voor een vliegende start

02-08-2022
355 keer bekeken

Wat zijn de uitdagingen van de gezondheidszorg en hoe draagt waardegedreven zorg bij aan de oplossing? Met andere woorden: waarom moet ik met waardegedreven zorg aan de slag? Hoe werkt het en wat moet ik dan concreet doen? In de workshop ‘Aan de slag met waardegedreven zorg’ komt het aan bod!

Wanneer: Donderdag 29 september 14:30 – 16:30 uur of 18:00 - 19:15 uur (ingekorte variant van de workshop)
Wie: Ton Hanselaar, Michèle van der Kemp, Vincent Wiersma en Willem Jan Bos


Wat zijn de uitdagingen van de gezondheidszorg en op welke manier draagt waardegedreven zorg bij aan de oplossing? Met andere woorden, waarom moet ik met waardegedreven zorg aan de slag? Hoe werkt dat dan? En wat moet ik dan concreet doen? In de workshop ‘Aan de slag met waardegedreven zorg’ komt het allemaal aan bod. 

Het LINNEAN-model

“Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, moeten we streven naar zorg die echt helpt, die méér waarde oplevert voor patiënt, zorgverlener én samenleving. Het LINNEAN-model is een leidraad waarmee we alle zorgverleners in Nederland inspireren en oproepen om met waardegedreven zorg aan de slag te gaan”, aldus Ton Hanselaar, die de leidraad mede ontwikkelde. 

De leidraad geeft zorgverleners, patiënten, stafadviseurs, beleidsmakers en managers handvatten om hun waardegedreven zorg-initiatief succesvol te starten. De zeven domeinen voor een succesvolle implementatie van waardegedreven zorg komen uitvoerig aan bod: het multidisciplinair team, zorgpaden en uitkomsten, kosten en bekostiging, ketensamenwerking, leren, innoveren en verbeteren, IT en data en cultuur en leiderschap. Per domein komen patiënten en zorgverleners aan het woord die situaties beschrijven, zijn checklists en handige tools toegevoegd en zijn praktijkvoorbeelden opgenomen.

De workshop ‘Aan de slag met waardegedreven zorg’ is onderdeel van de feestelijke lustrumbijeenkomst van het Linnean Initiatief op 29 september. Schrijf je nu in voor de workshop van 14:30 - 16:30 of de (kortere) deelsessie van 18:00 tot 19:15. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen