Datagedreven leren in de ggz - verken de verbetermogelijkheden met data

25-08-2022
313 keer bekeken

Wil je meten en verbeteren, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je dashboards, maar weet je niet hoe je ermee leert? In deze praktische workshop verken je de mogelijkheden van kwaliteitsverbetering en leer je data aan doelen te koppelen (ook voor mensen die niet in de ggz werkzaam zijn).

Wanneer: Donderdag 29 september 18:00 - 19:15 uur
Wie: Lilian Hoonhout


Wil je meten en verbeteren, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je dashboards, maar weet je niet hoe je ermee leert? In deze praktische workshop verken je de mogelijkheden van kwaliteitsverbetering en leer je data aan doelen te koppelen (Let op: ook te volgen voor mensen die niet in de ggz werkzaam zijn).

Akwa GGZ (samenwerkingsverband van ggz-organisaties, patiënten, naasten en professionals) ondersteunt met GGZ Dataportaal datagedreven leren in de vorm van expertise, dienstverlening en een online platform. “Datagedreven leren is een hot topic voor zorgorganisaties, maar de start is vaak lastig. Als het te abstract of te groots wordt neergezet, zien zorgprofessionals door de bomen het bos niet meer: welke data heb ik nodig?; heb ik die data en zo nee, hoe registreer ik die?”, ziet Lilian Hoonhout, adviseur datagedreven leren. Wat wil je in jouw organisatie met data bereiken? Je hoeft geen data-analist te zijn om antwoord op die vraag te geven. Ook als zorgverlener, kwaliteits- of beleidsmedewerker kun je een belangrijke bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering met behulp van data.

Aan het eind van de workshop ‘Datagedreven leren in de ggz’ heb je meer inzicht in drie de verschillende datastromen en wat je daarmee kunt. Door klein te starten en successen met je collega’s te vieren, zorg je ervoor dat datagedreven leren breder gedragen wordt in de organisatie. Data op zich is geen doel, maar een middel om met elkaar het gesprek aan te gaan over wat er speelt en waar kwaliteitsverbetering nodig is. Deze workshop is een voorproefje van de daadwerkelijke, uitgebreide workshop Data gedrevenleren die Akwa GGZ kosteloos aanbiedt.

De workshop ‘Datagedreven leren in de ggz’ is onderdeel van de feestelijke lustrumbijeenkomst van het Linnean Initiatief op 29 september. Schrijf je nu in!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen