Deelsessie: Waarde leveren in waardegedreven zorg

06-10-2022
862 keer bekeken

In de praktijk is er weinig tijd voor zorgteams om bezig te zijn met waardegedreven zorg. Reden te meer om die tijd zo effectief mogelijk te gebruiken.

Hileen Boosman en collega Hidde Moerman van adviesbureau Morgens presenteerden tijdens de workshop een andere manier van kijken naar jouw verbeterproject. In plaats van een traject van tevoren al helemaal uit te denken, leer je het belang van sneller testen en waarde evalueren. Hidde: “Daarmee kunnen we het gesprek over ‘wat is waarde nu eigenlijk? En wat moeten we doen om waarde te creëren?’ veel beter op gang krijgen. 

De workshop was praktisch ingericht: je leert over de principes achter deze manier van werken, maar gaat vooral zelf aan de slag op creatieve wijze. Daarvoor hoefde je geen concrete casus mee te nemen. Ook was er tijd voor reflectie: hoe pas je het geleerde toe in de dagelijkse praktijk zodat patiënten sneller effect ervaren?

De belangrijkste boodschap?
Sneller waarde leveren voor zorgprofessionals en patiënten door als een dolfijn te zijn! Dit betekent feedback vragen. Veel verbetertrajecten hebben de neiging om vanaf de start ‘onder water’ te duiken en pas na lange tijd ‘boven water’ te komen en bruikbaar resultaat te leveren waar een zorgprofessional of patiënt iets aan heeft. Daarmee missen we de kans op feedback van gebruikers, de kans om bij te sturen én om alvast waarde te leveren. Je bent dan als een duikboot. Zorg dat je de duikboot-houding in verbetertrajecten van je afschud en wordt als een dolfijn. Vaak boven komen, feedback vragen van gebruikers, en sneller waarde leveren.

Dia's

Begeleiders

 

 

Hileen Boosman
Senior consultant| Co-voorzitter werkgroep Waardegedreven verbeteren
Morgens

 

 

 

Hidde Moerman
Principal consultant
Morgens

 

 

Foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen