Online werkbezoek LUMC- Patiëntgericht en efficiënt: zorg van waarde

14-02-2023
552 keer bekeken

LUMC opent haar deuren en vertelt meer over hoe zij data gebruiken om de zorg efficiënter te organiseren en de kwaliteit te verhogen, gebruik makend van PROMs, klinische uitkomsten en procesindicatoren.

Zo’n 16 zorgteams zijn bezig met de integrale waardegedreven zorg ontwikkeling. Patiënten worden hier actief in betrokken, of het nu gaat om hun persoonlijke behandeltraject, of de geleverde zorg aan alle patiënten.

Tijdens deze avond meer informatie uit het team brughoektumoren. Arts-onderzoeker Olaf Neve en verpleegkundig expert Angela van Eijk delen hun ervaringen met PROMs in de spreekkamer, een maandelijks verbeteroverleg en het uitvragen van patiëntervaringen middels een AI gestuurde PREM.

Het zorgteam cardiothoracale chirurgie vertelt daarna meer over hun recente start aan de waardegedreven zorg ontwikkeling. Arts Mark Boogers vertelt welke keuzes ze bij aanvang maakten en welke doelen ze nu nastreven. Een belangrijk onderdeel hiervan is de thuismonitoring met The Box. Hierover vertelt professor Douwe Atsma je graag meer.

Kortom een mooie avond vol waardegedreven zorg inspiratie van een team dat al verder is in de ontwikkeling en een startend team.

Datum: 16 februari
Wanneer: 19:00-20:30 uur

Zien we je 16 februari online?

Bekijk de uitzending hier

Alvast de verhalen lezen? Klik hier.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen