Inspiratiebrief januari 2023

17-01-2023
370 keer bekeken

In de eerste inspiratiebrief van 2023 nemen we je graag mee in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van waardegedreven zorg. Lees snel verder!

 

 1. Linnean-evenementen in het voorjaar

26/1 Leren van PostNL - WaardegedrevenZorgExpert-sessie
16/2. LUMC-werkbezoek - Online werkbezoek

 

 

 2. Terugblik op vorig jaar

‘Meerwaarde van netwerken is niet te vatten in meetbare doelen’, oftewel één van de belangrijkste meegevers uit het interview waarin Matthijs van der Linde en Marloes Zuidgeest terugblikken op het afgelopen jaar. In 2022 vierden we met elkaar een lustrum, organiseerden we drie webcasts, ontwikkelden we meerdere kennisproducten en groeide het netwerk uit tot een groep van meer dan 1.300 leden Lees verder

 

 

 

3. Medisch leiders met lef en ambitie

De transitie naar waardegedreven zorg gaat gepaard met veranderingen in de organisatiestructuur en -cultuur. Werkgroepvoorzitter Paul van der Nat, -lid Jean-Bart Bügel en projectleider Matthijs van der Linde pleiten in het interview met Dutch Health Hub voor een nieuw type leiderschap om die transitie in goede banen te leiden. Specifiek gaan ze in op de - door de werkgroep Veranderkunde - recent opgeleverde generieke profielschets en functiebeschrijving van de medisch leider in de aandoeningsgerichte organisatie.

 

 

 4. Werkgroep in de spotlight
Terugblik - 12 januari 2023 - werkgroep waardegedreven verbeteren

Tijdens de bijeenkomst van Linnean werkgroep Waardegedreven verbeteren onder leiding van Hileen Boosman (Morgens) en Marinella Offerman (Erasmus MC) vertelde Tamara Broughton over de eerste resultaten van haar actieonderzoek naar de adoptie van dashboards en het verbeteren van uitkomsten in het Meander Medisch Centrum. Tijd en geld is fijn, maar uiteindelijk is er veel meer voor nodig om tot succes te komen. Dank aan Tamara en aan alle bijna dertig aanwezigen voor de mooie sessie!

 

 

 5. Meer waardegedreven zorg-inspiratie

In de komende maanden staan er weer verschillende sessies, symposia en webinars gepland. Bekijk het volledige overzicht op www.linnean.nl

 

 

 

Afbeeldingen

Inspiratiebrief

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen