Van verbazen naar verbeteren

18-09-2023
170 keer bekeken

Er gaat een golf door de zorg. Een golf die ons dwingt om na te denken vanuit het perspectief van de patiënt. “Alles wat je doet moet van waarde zijn voor de patiënt. Dan spreek je over waardegedreven zorg.”, aldus Paul van der Nat, hoogleraar Waardegedreven zorg bij Radboudumc. 

Paul van der Nat is werkzaam bij het St. Antonius Ziekenhuis en Santeon. Tijdens zijn oratie op 8 september 2023  riep hij zorgprofessionals en bestuurders op om de golf van waardegedreven zorg verder te laten gaan.

”Stel de multidisciplinaire teams van professionals rondom de patiënt en zijn of haar hele zorgproces centraal en organiseer dat ook zo. Die teams zijn sterker dan organisaties en essentieel om de noodzakelijk transitie van zorg te realiseren. En de rol van adviseurs, managers, bestuurders, en beleidsmakers is om de belemmeringen voor die teams weg te nemen om de dingen te doen die voor patiënten van waarde zijn. De unieke en intrinsieke motivatie van mensen die in de zorg werken doet de rest. En dan kunnen we uiteindelijk de term ‘waardegedreven’ weer loslaten. Omdat de zorg dan vanzelfsprekend waardegedreven is.”

Kijk de oratie van Paul terug:

 

 

 

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen