Monitorings dashboard voor het psychosociale team

26-09-2023
165 keer bekeken

Marloes van den Heuvel, coördinator PROMs-zorg binnen het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie nam de werkgroep Datavisualisatie/ dashboard mee in de ontwikkeling van en het gebruik met een monitoringstool.

Eerst bevatte het proces veel handmatig handelingen vanuit het ondersteunende team. Inmiddels is het proces geautomatiseerd, geëvalueerd en wordt het wekelijks gebruikt.

In het Prinses Máxima centrum vullen ouders bij aanvang van het behandeltraject van hun kind de PAT (Psychosocial Assessment Tool) vragenlijst in over het gezin. Zowel tijdens als na de behandeling wordt de LTO (Last Thermometer voor Ouders) vragenlijst afgenomen om de last die ouders ervaren in kaart te brengen.

Aan de hand van de uitkomsten van de vragenlijsten ziet het psychosociale team (o.a. medisch maatschappelijk werkers en psychologen) hoe het gaat en of er behoefte is aan contact. Om deze uitkomsten toegankelijk te maken voor het psychosociale team is er een dashboard ontwikkeld. Met dit dashboard is wekelijks inzichtelijk welke nieuwe vragenlijsten zijn ingevuld, voor welke afdeling, hoe er wordt gescoord, en of er behoefte is aan contact. De tool ondersteunt in het optimaal gebruik van de uitkomsten van de vragenlijsten en draagt bij aan een efficiënter werkproces van het psychosociale team.

Dashboard voor het psychosociale team

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen