Subsidieoproep voor experimenten in de palliatieve zorg met alternatieve bekostiging

05-10-2023
197 keer bekeken

Hoe kun je proactieve transmurale palliatieve zorg integraal rondom de patiënt en zijn naasten organiseren met een alternatieve vorm van bekostiging? Om de bekostiging beter te laten aansluiten bij de doelen van palliatieve zorg bieden wij via deze subsidieoproep ruimte om hiermee te experimenteren.

Waarvoor kunt u subsidie aanvragen?

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wil samen met Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) en ZonMw experimenten naar alternatieve bekostigingsvormen voor meer passende palliatieve zorg faciliteren. Het gaat om experimenten die proactieve transmurale palliatieve zorg integraal organiseren rondom de patiënt en zijn naasten. Die zorg omvat proactieve zorgplanning, het voorkomen van niet-passende zorg, het kunnen uitvoeren van transmurale zorg en samenwerking. En ook goede nazorg rond het stervensproces.

Wie kan aanvragen?

Deze subsidieoproep is bedoeld voor zorgaanbieders uit verschillende sectoren die de ambitie hebben om de proactieve transmurale palliatieve zorg te organiseren maar nu belemmerd worden door onder andere de huidige bekostiging.

Wat kunt u aanvragen?

U kunt maximaal € 350.000,- subsidie per project in deze subsidieronde aanvragen voor een projectduur van maximaal 24 maanden. Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde bedraagt 1,4 miljoen euro.

De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 5 december 2023, om 14.00 uur.

Informatiebijeenkomst 9 oktober 2023

Wilt u extra toelichting op de subsidieoproep of heeft u een vraag over het indienen van uw subsidieaanvraag? Kom naar onze digitale informatiebijeenkomst op 9 oktober 2023 van 15.00 tot uiterlijk 16.30 uur. Via deze link komt u direct in de Microsoft Teams bijeenkomst. Deze bijeenkomst nemen we op zodat u deze eventueel later terug kunt kijken. De opname plaatsen we op onze website bij de informatie over deze subsidieoproep.

 

Klik op deze link voor meer informatie

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen