Willem Jan Bos in actie tijdens Uitgekomstgerichte Zorg conferentie

22-04-2024
105 keer bekeken

Het Erasmus Initiatief 'Smarter Choices for Better Health' organiseerde op 11 april de conferentie "Van meten naar leren en verbeteren: kansen en uitdagingen van uitkomstgerichte zorg". Linnean co-voorzitter Willem Jan Bos was keynote.

De afgelopen jaren hebben het ministerie van VWS en de HLA-partijen in het programma Uitkomstgerichte Zorg samengewerkt om voor een groot aantal aandoeningen afspraken te maken over uitkomstinformatie die landelijk beschikbaar zou moeten komen. Het Integraal Zorgakkoord (IZA) heeft als stip op de horizon dat uitkomstinformatie in 2025 beschikbaar zal zijn voor 50% van de ziektelast in de medisch-specialistische zorg en gebruikt kan worden voor keuze-informatie voor patiĆ«nten, kwaliteitsverbetering en bekostiging. 

Maar hoe ziet dat er concreet uit? Hoe kan het meten van uitkomsten effectief worden gebruikt als vehikel voor leren en verbeteren, bijvoorbeeld via benchmarking en alternatieve bekostigingsmodellen? Wat vertelt de wetenschap ons daarover en waar lopen gebruikers van uitkomstinformatie in de praktijk tegenaan? 

Daarover ging de keynote van Willem Jan Bos "Kwaliteitsverbetering en personaliseren van zorg in de Nefrologie". Bekijk hier zijn gepresenteerde slides. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen