Open consultatie!

De afgelopen jaren is veel ervaring opgedaan met het meten van uitkomsten en kosten. Echter, daadwerkelijk sturen op uitkomsten én kosten gebeurt nog beperkt. Welke stappen moeten er gezet worden, welke praktijkvoorbeelden zijn er en wat kunnen we leren uit doelmatigheidsonderzoek?
Met die vraagstukken ging de werkgroep eind vorig jaar aan de slag. Met succes, want heel graag bieden zij de concept whitepaper ter consultatie aan. Help ons de whitepaper verder te verbeteren door jouw commentaar voor maandag 2 oktober met ons te delen via linnean@zinl.nl. Alvast hartelijk dank!
Naar de consultatieversie
Aankomende evenementen
Data (on)mogelijkheden
2 oktober, 16:00 - 17:00 uur
mogelijk.jpg)
Dit najaar start de nieuwe werkgroep Data (on)mogelijkheden van het Linnean Initiatief olv Hester Lingsma en Philip van der Wees. Binnen deze werkgroep gaan ze aan de slag met vragen als: wanneer is data (inhouds)valide, betrouwbaar en/of is er sprake van vertekening.
Interesse om aan te sluiten? Meld je aan voor de startbijeenkomst.
Meld je aan Lees het interview met Hester
Generieke PROMs implementeren?
7 november, 15:00 - 17:00 uur
Omgeving Utrecht CS

N.a.v. het advies kernset generieke PROMs financierde ZonMw een zevental projecten rond de implementatie van generieke PROMs in de dagelijkse praktijk. Erasmus MC en UMC Utrecht vertellen tijdens deze sessie meer over hun bevindingen.
Nieuwsgierig geworden?
Meld je dan aan Lees alvast de ervaringen van Erasmus MC
SAVE THE DATE
Webinar sturen op uitkomsten én kosten
23 november, 19:00 - 20:30 uur

De werkgroep Sturen op uitkomsten én kosten een online webinar over hun whitepaper en de belangrijkste feedback uit de consultatie. Uiteraard maken we ook de vertaling naar de praktijk door een aantal voorbeelden het podium te beiden die sturen op de WGZ-breuk.
Aanmelden
Terugblik
Aan de slag met waardegedreven zorg

Vorige week waren we te gast bij de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en Santeon voor twee workshops over de handreiking ‘aan de slag met waardegedreven zorg’. We deelden onze inzichten over waardegedreven zorg, waarom het belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan vanuit nationaal, zorgverlener en patiënt perspectief, en gaven suggesties over hoe je dit kunt bereiken met behulp van de zeven domeinen.
Wil jij ook aan de slag? Check dan de online handreiking vol met tips, tools en praktijkvoorbeelden
Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een workshop? Stuur dan een e-mail naar linnean@zinl.nl
Van pionieren naar implementeren en verbeteren

Tijdens het symposium ‘Geen woorden, maar waarde’ van 8 september 2023, gaat Marinella Offerman, aan de hand van een video, in op geleerde lessen bij de implementatie van waardegedreven zorg rond Hoofdhals oncologie en hoe het toekomstbeeld eruit ziet.
Bekijk de video
Oratie Paul van der Nat

Tijdens zijn oratie op 8 september, roept Paul Bastiaan van der Nat, werkzaam bij het St. Antonius Ziekenhuis en Santeon, zorgprofessionals en bestuurders op om de golf van waardegedreven zorg verder te laten gaan. “Stel de multidisciplinaire teams van professionals rondom de patiënt en zijn of haar hele zorgproces centraal en organiseer dat ook zo. Die teams zijn sterker dan organisaties en essentieel om de noodzakelijk transitie van zorg te realiseren.”
Lees de rede terug Kijk de oratie terug
Laatste nieuws
Waardegedreven zorg vraagt nieuw verpleegkundig leiderschap. Wanneer ben ik een ‘goede’ verpleegkundig leider? - Lees verder
Nieuwe werkgroep: Waardegedreven geboortezorg. - Lees verder
Kalender