Inspiratiebrief oktober 2023

19-10-2023
277 keer bekeken

In de inspiratiebrief van oktober 2023 nemen we jullie mee in de aankomende evenementen en blikken we terug op de afgelopen maand.

Aankomende evenementen

Webinar: Sturen op uitkomsten en kosten

23 November 2023 19:00-21:00 uur

Angelique Weel, reumatoloog in het Maasstad ziekenhuis, werkgroepvoorzitter binnen Linnean en gespreksleider van deze avond neemt je mee in de vraagstukken die spelen als je uitkomsten en kosten wilt verbinden. Centraal staan de belangrijkste boodschappen van en feedback op de whitepaper,  gericht op de vraag: hoe dan? En (wat) kunnen we leren vanuit Health Technology Assessment & doelmatigheidsonderzoek? Vervolgens maken we de vertaalslag naar de praktijk met diverse voorbeelden die sturen op patiëntwaarde door middel van verschillende figuren, diagrammen en tabellen in dashboards. Tot slot gaan we in gesprek met een aantal sprekers over het ‘oplossen’ van de breuk; het terugbrengen van waarde tot één getal die je over de tijd monitort. Kortom, een avond met 
inspirerende onderwerpen! Sluit je aan?

Ik ben er graag online bij       Lees het interview met Angelique en Mariska


Kernset generieke PROMs implementeren? Hoe dan?

7 november van 15.00-17.00 uur - Seats2Meet

Erasmus MC en UMC Utrecht onderzochten de implementatie van de kernset generieke PROMs. Tijdens deze fysieke sessie wordt o.a. ingegaan op wat het huidige kennisniveau en gebruik van de set is door verpleegkundigen, patiënten en (toekomstige) artsen. En hoe je op co-creatieve wijze de kernset generieke PROMs kunt implementeren in de zorgpraktijk.

Dit zijn twee van de zeven projecten die ZonMw financierde rond dit thema.

Ik ben er graag bij         Ervaringen van Erasmus MC


Nieuwe werkgroep ‘Waardegdreven geboortezorg’

16 november, 12:30 inloop met lunch; 13.00-15.00 uur - Holland Heart House

Caroline van Weert is beleidsadviseur Kwaliteit bij het College Perinatale Zorg (CPZ). “Waardegedreven zorg leeft momenteel ontzettend in de geboortezorg. We moeten ervoor zorgen dat het geen hype is." Daarom start CPZ samen met Santeon huizen en SAZ ziekenhuizen de werkgroep waardegedreven geboortezorg. Interesse? Sluit vooral aan.  

Ik ben er graag bij         Lees meer


Terugblik

ICHOM 2023

De afgelopen dagen vond ICHOM 2023 in Barcelona

V.l.n.r. Arie Franx, Michèle van der Kemp, Joliene Munier, Willem Jan Bos, Matthijs van der Linde

plaats. Tijdens conferentie kon je niet om het Linnean Initiatief heen. In haar keynote ‘The Power of the Patient Voice’ verwees Joliene Munier al naar ons netwerk. Vervolgens vertelde Arie Franx tijdens een panel op het hoofdpodium over ons werk van de afgelopen jaren. Op de laatste dag verzorgden we een praktische, interactieve workshop voor >100 mensen, voornamelijk starters, uit alle hoeken van de wereld. “Beste sessie van de hele conferentie”. Trots!


Dashboard voor psychosociaal team

Marloes van den Heuvel, coördinator PROMs-zorg binnen het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie nam de werkgroep datavisualisatie/ dashboard mee in de ontwikkeling van en het gebruik met een monitoringstool. Inmiddels is het proces geautomatiseerd, geëvalueerd en wordt het dashboard wekelijks gebruikt.  

Kijk de sessie terug       Bekijk de dia's


Data (on) mogelijkheden

De eerste sessie van deze werkgroep werd bijgewoond door bijna 30 leden. Hester Lingsma lichtte het idee voor een project toe. De groep wil uiteen gaan in 2 groepen, een werkgroep die maandelijks bijeen komt en een klankbordgroep die eens per kwartaal samenkomt. Ze zoeken leden die een actieve rol kunnen spelen. Meer weten of interesse? Laat het via linnean@zinl.nl weten.


Laatste nieuws

‘Blijf innoveren en de zorg individualiseren’, met deze woorden opende demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers het symposium van 8 september ‘Geen woorden, maar waarde’. Dit symposium - gelijktijdig een Linnean werkbezoek - was ter ere van het afscheid van Hoogleraar Rob Baatenburg de Jong (links op foto), jarenlang voorzitter van de stuurgroep Waardegedreven Zorg in het Erasmus MC.
> Lees verder

Vorige maand was Linnean te gast bij de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) en Santeon voor twee workshops over de handreiking '𝗔𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗹𝗮𝗴 𝗺𝗲𝘁 𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝗴𝗲𝗱𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻 𝘇𝗼𝗿𝗴'. We deelden onze inzichten over waardegedreven zorg, waarom het belangrijk is om hiermee aan de slag te gaan vanuit nationaal, zorgverlener en patiënt perspectief, en gaven suggesties over hoe je dit kunt bereiken met behulp van de zeven domeinen.

👉 Wil jij ook aan de slag? Klik hier voor de online handreiking vol tips, tools en praktijkvoorbeelden
👉 Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een workshop? Stuur dan een e-mail naar linnean@zinl.nl


Kalender

 Linnean activiteiten

 Georganiseerd door anderen

 

 13.11 - Werkgroep Datavisualisatie/ dashboard

 

 16.11 - Werkgroep Waardegedreven geboortezorg

 

20.11 - Werkgroep Veranderkunde 

 

 

Afbeeldingen

Inspiratiebrief

X (voorheen Twitter)

Volg Linnean online

  

Over ons

Het Linnean Initiatief is een landelijk netwerk van koplopers en aanjagers van waardegedreven zorg. 

Lees meer

Linnean-netwerk

Ook deelnemen aan het Linnean-netwerk?
Sluit u aan bij het netwerk.

Contact

Stichting Linnean Initiatief
KvK: 75738007

Neem vooral contact met ons op voor meer informatie, tips of suggesties.

linnean@zinl.nl
Contact

 

 

Cookie-instellingen